Založ si blog

Medeco a postrehy z kongresu Hotelierov na Štrbe

Nieje mojim snom byť všade prvý. Niekedy je zaujímavejšie ostať trochu pozadu a pozorovať to čo sa deje tam vpredu. Občas to pomáha vašemu napredovaniu a občas zas upozorní na chyby ktorým sa chcete vyhnúť.
Tak tomu bolo aj na poslednom kongrese hotelierov, ktorý sa konal na Štrbskom Plese. Už príchod v nedeľu večer mi dal pocítiť, že Tatry sú úplne prázdne a tma v hoteloch dávala jasne pocítiť, že boj o klientelu a naplnenie lôžkovej kapacity tak skoro nevyhráme. Hoci si presne nepamätám presný dátum smršte, ktorá sa prehnala našimi veľhorami, viem, že to bolo už dosť dávno na to, aby sa niečo zmenilo. Možno som to nepostrehol, ak to tak je prosím upozornite ma. Okrem výstavby a prestavby niektorých hotelov na mňa Štrbské pleso pôsobilo veľmi šedo a chladne. Možno to bolo ročným obdobím a možno to tak má byť. Možno preto, lebo sme to my Slováci. Čo sa na jednej strane zdá ako nedostatok na druhej strane musím povedať, že služby počas pobytu boli veľmi príjemné a strava taktiež. Hotel Patria sa určite zmenil a prostredie vo vnútri hotela je pohostinné. Niečo ale tým Tatrám stále chýba.
To čo nám všetkým uniká je spolupatričnosť a súcit jedného s druhým. Myslím že hotelieri sa samy presviedčajú o tom, že pokiaľ nebudú ťahať za jeden koniec povrazu, nikam sa nedostanú. Škoda, že závisť, arogancia a tvrdohlavosť je silnejší pán ako my samy.
Na druhý deň ráno sme postavili stánok MEDECO rozložili zariadenia a očakávali ako bude klientela reagovať. Naša firma sa zaoberá hygienou rúk, ich dezinfekciou najmä na miestach, kde hrozí prenos infekčných ochorení, čo by v hotelovej praxi nemal byť neznámy pojem. Je predsa na mieste dodržiavať hygienu v hoteloch, kuchyniach, reštauráciach a pod. Salmonela už neraz zkomplikovala život mnohým.
Ide o bezdotykové zariadenie, ktoré sa spúšťa senzorom. Účinnou látkou je isopropylalkohol, ktorý je samozrejme v prvej fáze cítiť, potom keď sa alkohol odparí asi tak za 10- 15 sek. ostanú ruky hebké a mentolový fragment vynikne. Výsledkom sú dezinfikované ruky až v chirurgickej kvalite.
Ešte dobre, že k tomu nemáte poháre! A to sa dá aj piť? To keby prišli naši, tak Vám to všetko vypijú… Dialekt nepridávam.
Nemám nič proti názorom a zábave, aj ja sa veľmi rád pobavím keď môžem a keď je to na mieste.
Kongres bol určený pre hotelierov a tí tam aj boli, aspoň dúfam. Žiaľ tie reakcie nenasvedčovali, že všetci sem prišli s rovnakým zámerom-posunúť služby HORECA smerom vpred.
Kongres sa niesol v duchu dobrých zaujímavých a menej dobrých prednášok a príspevkov. Najsmutnejšie boli tie,ktoré sa zaoberali aj politikou nakoľko pri vnorení sa do tejto problematiky sa vnucoval pocit bezmocnosti. Preto som aj zhodnotil že činnosť tejto organizácie je večný boj. Týmto im prajem veľa síl a úspechov nakoľko som si uvedomil ako ťažkú úlohu presadzujú.
My sme sa najviac posúvali vtedy, keď sa pristavovali mladí ľudia, ktorí sršali kreativitou a zmenou po niečom novom a najmenej keď sa zastavovala staršia generácia našich otcov, ktorí svojim prístupom dávali jasne na javo nezáujem o inovácie. Lepším kamarátom bola kávička a pohárik vínka pri vedľajšom stánku.
Dajte šancu mladým ľuďom zmeniť zastaralé spôsoby riadenia hotelov a zmeňme prístup od koreňa. Neplačme preto že to nejde, pretože nám nikto nepomáha, pretože nemáme dotácie. Robme a spoliehajme sa iba na vlastné úsilie. Umožniť mladšej generácii kreovať zastaralé myšlienky nebolí, iba sa je treba od nich odosobniť.
Tým že máme funkciu sa naše štúdium nekončí, ale naopak malo by sa začať. Kreativita by mala posúvať tieto segmenty a na skúsenostiach tých starších by sme mali stavať. Nevieme spájať a nevieme posúvať veci vpred. Demokracia je u nás už dlho, ale krátko na to aby sme zapojili svoju myseľ. Robíme to stále ako nás to učili v školách. Prídeme a čakáme čo nám povedia, namiesto toho aby sme sa zamysleli a začali konať. Jeden dobre zmýšľajúci nestačí, musí ich to pochopiť viac….
Patrik Halo
Perto H+H

Ktorí sme my?

26.10.2012

Na svete existujú ŠTYRI DRUHY ĽUDÍ: – tí, ktorí niečo uskutočňujú – tí, ktorí sa na to pozerajú – tí, ktorí sa čudujú, čo sa stalo – tí, ktorí nevedia, že sa niečo stalo!“

Zefektívniť skladové hospodárstvo

15.10.2012

Tento článok uvádzam pre odbornú verejnosť, ktorá môže javiť záujem o efektívne hospodárenie a úsporu času na pracovisku. Jedná sa o šikovný produkt slovinskej spoločnosti ,ktorá môže ľuďom umožniť znížiť náklady vo firme. Pre dodržanie korektnosti uvádzam celý článok, tak ako bol uverejnený v mesačníku pre hotelierov: Informačné technológie dnes zasahujú [...]

Hotel verzus práčovňa.

10.10.2012

V priebehu niekoľkých rokov sa situácia v hotelierstve posunula míľovými krokmi hlavne vo výstavbe hotelov .Získali sme dostatok ubytovacích kapacít na uspokojenie potenciálnej klientely a prioritou hotelov a gastronomických zariadení je poskytnúť a zabezpečiť klientovi čo najkvalitnejšie služby v oblasti gastronómie, wellness služieb a ubytovania , ktoré v nemalej miere [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Patrik Halo

Práca, zážitky, skúsenosti a zábava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 45169x
Priemerná čítanosť článkov: 3011x

Autor blogu

Kategórie