Založ si blog

Otvorme svoje oči

Pochopiť našu podstatu, konať tak aby by sme boli šťastný, riadiť svoje činy s úspechom a uskutočňovať túžby podľa svojich predstáv je snom mnohých a možno všetkých ľudí na tejto planéte.
Veľa krát sa nebavíme o tom prečo sú ľudia prázdny, vyhoretý, ako málo im stačí k tomu aby iba existovali, ako málo potrebujú na to aby dosiahli istotu, ktorá ich napĺňa len pocitom slepého bezpečia.
Namiesto toho sme novinové stánky preplnili ľudským utrpením, nešťastím a smútkom iba preto, že sa nám páči súcit, pretože v tom žijeme a s tým sa vieme stotožniť.
Narodili sme sa hádam iba preto aby sme trpeli a umreli? Kde sa stratila pozitívna energia života?
Snažíme sa dosiahnuť maximum vo svojom konaní akurát sme zabudli posudzovať či to má pre nás zmysel. Naše obmedzené myslenie nám bráni robiť rozhodnutia a iba malé zaváhanie nás dokáže zbaviť svojich ideálov. Zabúdame uvažovať, myslieť a rozhodovať sa pre lepšiu budúcnosť. Dennodenne robíme veci nad ktorými už neuvažujeme. Ráno vstaneme a pracujeme bez toho aby sme si premysleli či je to tak ako chceme a či nás to napĺňa. Naučili sme sa nepýtať sa na to čo robíme, nekladieme si otázku či to má zmysel. Namiesto ctižiadosti, rezignujeme, namiesto vzdelávania pijeme, namiesto napredovania stagnujeme…
Prečo je iba málo takých ľudí, ktorí svojim konaním dosahujú výborné výsledky, ktoré ich posúvajú a napĺňajú spokojnosťou? Ako robia veci, ktorých výsledkom je úspech a radosť? Každým dňom, každým činom, ktorý sa denne opakuje vykonávame niečo čo má skôr alebo neskôr vplyv na to, ktorým smerom kráčame a kam sa posúvame.
Koľkí z nás si povie, že zmení to, čo ho nakoniec iba ničí a koľkí z nás to aj skutočne urobia, nezlomia sa po prvom sklamaní a bojujú až kým to nedosiahnu?
Staňte sa človekom, ktorý posúva svoje myslenie až za hranice ľudského chápania. Pozitívneho, možno mierne egoisticky zafarbeného myslenia, pretože to možno zasiahne aj vašu rodinu, ale nájdite silu zmeniť svoj osud k lepšiemu. Ste to Vy, kto má obrovskú hodnotu!
Byť nad vecou a nájsť v živote to čo človeka uspokojí nie je nedosiahnuteľné.
Nájsť v živote to čo chcete musíte stále hľadať. Až potom prídete na to, že to čo ste hľadali žijete….

Ľudský život je príliš krátky aby sme ho prežili iba bytím.
Za sto rokov priatelia to nikoho nebude trápiť, tak posuňte svoje uvažovanie a zmeňte čo zmeniť ešte môžete.

Je vôbec možné aby niekto taký žil?

Áno a ja ďakujem, že som ho spoznal….

Patrik Halo

Ktorí sme my?

26.10.2012

Na svete existujú ŠTYRI DRUHY ĽUDÍ: – tí, ktorí niečo uskutočňujú – tí, ktorí sa na to pozerajú – tí, ktorí sa čudujú, čo sa stalo – tí, ktorí nevedia, že sa niečo stalo!“

Zefektívniť skladové hospodárstvo

15.10.2012

Tento článok uvádzam pre odbornú verejnosť, ktorá môže javiť záujem o efektívne hospodárenie a úsporu času na pracovisku. Jedná sa o šikovný produkt slovinskej spoločnosti ,ktorá môže ľuďom umožniť znížiť náklady vo firme. Pre dodržanie korektnosti uvádzam celý článok, tak ako bol uverejnený v mesačníku pre hotelierov: Informačné technológie dnes zasahujú [...]

Hotel verzus práčovňa.

10.10.2012

V priebehu niekoľkých rokov sa situácia v hotelierstve posunula míľovými krokmi hlavne vo výstavbe hotelov .Získali sme dostatok ubytovacích kapacít na uspokojenie potenciálnej klientely a prioritou hotelov a gastronomických zariadení je poskytnúť a zabezpečiť klientovi čo najkvalitnejšie služby v oblasti gastronómie, wellness služieb a ubytovania , ktoré v nemalej miere [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Patrik Halo

Práca, zážitky, skúsenosti a zábava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 45192x
Priemerná čítanosť článkov: 3013x

Autor blogu

Kategórie