Založ si blog

Bez toho to nepôjde

Dozrel čas kedy si budeme musieť uvedomiť, že nestačí sedieť a prizerať sa. Po mnohé roky veci fungovali bez veľkej snahy a peniaze natekali na účty aj bez veľkého pričinenia. V dobe rozvoja bolo treba rozvíjať a na negatívne sprievodné javy moc času neostávalo. Školstvo a zdravotníctvo bolo na porovnateľnej úrovni s vyspelými krajinami ak nie lepšie.
Nevedomosť alebo nezáujem o okolité dianie nás dostali na okraj priepasti kde stojí aj väčšina Európy a to iba preto lebo máme radšej istotu ako riskovať, meniť a veriť.
Svet sme sa naučili ponímať komerčne a stali sme sa otrokmi podstrčených rozhodnutí.
Netvrdím, že tento jav pominie a už zajtra tu bude zdravé prostredie ako napríklad v severských krajinách o ktorých, keby nebolo atentátnika Breivika ste za celé tie roky ani nepočuli.

Je čas zmeniť vzťahy medzi ľuďmi, obchodnými partnermi a službami vôbec.
Jednoducho nebude stačiť čakať, že všetko pôjde samé od seba.
Odignorujte zlo a samo sa stratí. Treba meniť, myslieť, vylepšovať, tvoriť a hlavne nespoliehať sa na to že sa o vás niekto postará… V tomto štáte malo už veľa politických strán možnosť zmeniť vašu budúcnosť k lepšiemu. Zatiaľ každá zmenila len tú svoju. V podnikateľskom prostredí si ideme oči vyškriabať, cenou sa podliezame, len aby ten druhý umrel čím skôr. Kvalita toho čo vykonávame už pomaly nemá hodnotu a my sme schopní konzumovať čokoľvek ak to stojí 0,0 nič. Pamätám si časy keď som sa bavil vtipom hneď ako som kdekoľvek pootvoril dvere. Ľudia chovali k sebe dôstojnosť, boli milí a hlavne sa viac usmievali. Dnes je všade ticho a ľudia sa pohybujú ako šedá masa ktorá nemá žiadny smer. S kým chcete spolupracovať ak sa na seba neviete ani pozrieť. Nechajte negatívnych ľudí bokom, tí sem nepatria a spravte niečo pre seba.
Nikto vám nemôže zaručiť bezstarostný život pokiaľ sa o to nepokúsite samy.

Ja ako majiteľ firmy mám taktiež množstvo problémov spojených s jej fungovaním.
Je ale čisto v našich rukách meniť veci aj keď nám často systém zbytočne zväzuje ruky. Všetci sme na jednej lodi. Ak sa necháme potopiť tak potom sme žili preto aby sme umreli. Verím v inteligenciu a verím, že sú ľudia, ktorí chcú.

Odstraňujte problémy vo svojich rodinách, firmách, domácnostiach, nebuďte ľahostajní aj keď to nie je jednoduché. Meňte zaužívané, snažte sa byť iný, lepší aj keď narazíte na množstvo prekážok. Veď život je o tom aby sme žili a pretvárali. Volajte, píšte a kričte že chcete robiť veci lepšie aj keď stretávate ľudí ktorí to nechcú, alebo sú pohodlní. Tí ktorým to smerujete majú tie isté problémy, stretávajú takých istých ľudí, pochopia že máte svoj cieľ.
Pokiaľ chceme spoluprácu a verím, že mnohí ju chceme zmeňme arogantný prístup k sebe samým , veď nám ide o spoločnú vec.
Tento trend nemôže zmeniť žiadna politická strana, žiaden hlas ani volebný lístok.
Všetko je v nás ľuďoch a tí sú tu všade okolo, tak do nich strčte skôr ako vyhoríte aj Vy….

Patrik Halo
www.medeco.sk

Ktorí sme my?

26.10.2012

Na svete existujú ŠTYRI DRUHY ĽUDÍ: – tí, ktorí niečo uskutočňujú – tí, ktorí sa na to pozerajú – tí, ktorí sa čudujú, čo sa stalo – tí, ktorí nevedia, že sa niečo stalo!“

Zefektívniť skladové hospodárstvo

15.10.2012

Tento článok uvádzam pre odbornú verejnosť, ktorá môže javiť záujem o efektívne hospodárenie a úsporu času na pracovisku. Jedná sa o šikovný produkt slovinskej spoločnosti ,ktorá môže ľuďom umožniť znížiť náklady vo firme. Pre dodržanie korektnosti uvádzam celý článok, tak ako bol uverejnený v mesačníku pre hotelierov: Informačné technológie dnes zasahujú [...]

Hotel verzus práčovňa.

10.10.2012

V priebehu niekoľkých rokov sa situácia v hotelierstve posunula míľovými krokmi hlavne vo výstavbe hotelov .Získali sme dostatok ubytovacích kapacít na uspokojenie potenciálnej klientely a prioritou hotelov a gastronomických zariadení je poskytnúť a zabezpečiť klientovi čo najkvalitnejšie služby v oblasti gastronómie, wellness služieb a ubytovania , ktoré v nemalej miere [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Patrik Halo

Práca, zážitky, skúsenosti a zábava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 45186x
Priemerná čítanosť článkov: 3012x

Autor blogu

Kategórie