Práčovne v Bratislave, podikanie po novom

26. októbra 2011, Patrik Halo, Nezaradené

Niekedy mám pocit, že vrhnúť sa na podnikanie v tejto oblasti bolo úplné šialenstvo. Je tu ešte stále mnoho takých, čo sa púšťajú do priemyslu prania bez rozmyslenia s pocitom, že robia správnu vec. Veď v konečnom dôsledku o tom je podnikanie.
Len či sa dostaví výsledok.
Dnes je trh preplnený technológiou od výmyslu sveta a predajcovia Vám poskytnú najlepšie prednášky o najnovšej technológii s najlepšími referenciami a tabuľkovými ukazovateľmi kvality a kvantity.
My sme mali taktiež príležitosť začať úplne od začiatku. Mali sme obrovskú výhodu o ktorej sme ani netušili. Bolo to práve v období keď mali všetky krivky ekonomického rastu stúpajúcu tendenciu. Boli sme v malých ale vlastných priestoroch a práca nás bavila. A to bolo možno dobré. Prešli sme radou zmien a radou inovácií v energetickej oblasti cez sťahovanie až po optimalizáciu v ľudských zdrojoch.
Dnes kedy všetci zápasia s ekonomikou a hľadajú možné úspory kde sa dá je podnikanie v tejto oblasti o to náročnejšie. Vôbec vám milí kolegovia nezávidím!
Teda kolegovia seriózny. Určite ich spomeniem… Nieje ich veľa, ale tých čo poznám stoja za slovo. Našťastie počas obdobia nášho podnikania sme sa ako firma Perto H+H stretli s práčovňami, malými a aj veľkými, ktoré usilovne odolávajú nátlaku tých neserióznych.
Veď cena na trhu víťazí. Je to fakt. Cena je najviac ovplyvňujúcim faktorom uzatvorenia zmluvy. V mnohých prípadoch sa až neskôr prichádza na to, že zmluva je nevýhodná a odstúpiť od nej nieje také jednoduché. Nuž ale platby bežia…
Pozor na to čo podpisujete priatelia…

Tak ak niekedy budete uvažovať o praní ako službe ktorú chcete ponúknuť, alebo službe ktorú potrebujete zabezpečiť odporúčam byť veľmi opatrný.

Patrik Halo

Perto H+H